Jankovic en Standard gaan “in onderling overleg” uit elkaar
Foto: Photo News

Aleksandar Jankovic is niet langer de trainer van Standard Luik. De Servische coach had maandag een onderhoud met voorzitter Bruno Venanzi. In dat gesprek werd beslist de samenwerking “in onderling overleg” te beëindigen. Jankovic, die pas in de loop van het seizoen overkwam van Mechelen, betaalt het gelag voor het zwakke seizoen van de Luikse club. José Jeunechamps neemt de voorlopig het roer over.

De coach slaagde er niet in om de ploeg naar Play-Off 1 te loodsen. Standard ging vervolgens met hoge ambities van start in Play-off 2, maar ook daar liep het verkeerd. Na een dramatische 2 op 9 groeide de kritiek, maandag werd dan beslist om de samenwerking stop te zetten. “De club bedankt Aleksandar Jankovic voor zijn bijdrage en wenst hem het beste toe in het vervolg van zijn carrière”, klinkt het op de site

De Serviër nam begin dit seizoen over van Yannick Ferrera, die dan weer Jankovic opvolgde bij KV Mechelen. Na een korte heropleving zakten de Rouches na de winter helemaal in elkaar. Het wacht in PO2 nog steeds op zijn eerste zege. Vrijdag speelden de Luikenaars nog 2-2 gelijk tegen Union.

Geen snelle opvolger

Standard laat weten dat José Jeunechamps de rol van interim-trainer op zich zal nemen. Eric Deflandere, Luigi Pieroni, Philippe Vandewalle vervolledigen de technische staf tot het einde van het seizoen, samen met fysiektrainers KevinMiny en Dorian Deflandre. Thierry Verjans verlaat de staf van de A-kern en wordt ingeschakeld in het opleidingscentrum.

Zondag stuurde hard kern nog een communiqué de wereld in, waarin het vraagt om een koerswijziging. “We herkennen onze club niet meer.” De supporters wilden ook “een trainer met naam.” De vacature staat alvast open.

Jankovic en Standard gaan “in onderling overleg” uit elkaar
Het gelijkspel op Union loodste Jankovic verder naar de uitgang. Foto: Photo News