Philippe Gilbert past voor Ardense klassiekers door blessure
Foto: Photo News

Philippe Gilbert (Quick-step Floors)zal niet starten in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. De winnaar van de Ronde en de Amstel Gold Race heeft tijdens die laatste koers een blessure opgelopen, meldt zijn ploeg. De Belgische kampioen ging zondag tegen de grond en heeft daarbij schade opgelopen. Desondanks kon hij wel een vierde keer juichen in de Nederlandse klassieker. Maar het was meteen zijn laatste koers van het voorjaar.

“Na de ceremonie zondag trok Gilbert naar het ziekenhuis om onderzocht te worden, aangezien hij nog steeds veel pijn voelde aan zijn rechterzijde. Dat was het gevolg van een val in de koers. In het hospitaal werd vastgesteld dat hij een kleine scheur opliep, die een week volledige rust vraagt om te herstellen. Als gevolg daarvan is de Belgische kampioen gedwongen forfait te geven voor de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.” Gilbert won beide koersen in zijn topjaar in 2011, toen hij eerder ook al de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race op zijn naam zette.

“Jammer. Was één van mijn beste seizoenen”

De Belgische kampioen reageerde aangeslagen op de diagnose, maar kijkt tevreden terug op zijn voorjaar. “Toen ik viel, voelde ik pijn. Maar toen ik verder reed, ging alles beter en verdween de pijn. Na de aankomst voelde ik het terug opkomen en besliste ik naar het ziekenhuis te gaan. Gelukkig is het niets ernstig, binnen een week kan ik weer trainen. Het is een van mijn beste jaren en ik ben erg blij met wat ik heb verwezenlijkt. Ik ben heel tevreden dat ik er stond in de kassei- en de Ardense klassiekers en zo mijn steentje bijdroeg om van onze ploeg de beste in de wereld te maken. Het is spijtig dat ik de wedstrijden van deze week mis want de conditie was super, maar onze ploeg is sterk en ik ben zeker dat goeie resultaten zullen volgen.”

Gilbert blijft voor alle zekerheid nog 24 uur ter observatie in het ziekenhuis, tot hij groen licht krijgt van de dokters om huiswaarts te keren.

Lees ook: CIJFERS. De koers is van ons: zo dominant is België dit jaar in de voorjaarsklassiekers

Philippe Gilbert past voor Ardense klassiekers door blessure
Foto: Photo News
Philippe Gilbert past voor Ardense klassiekers door blessure
Foto: Photo News