Vanaf dinsdag grote hinder op E40 tussen Zwijnaarde en Merelbeke
Foto: gia

Vanaf dinsdagavond gaan de werken op de E40 in Zwijnaarde van start. Tot juni zullen richting Brussel maar twee rijstroken beschikbaar zijn, meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Omdat signalisatie geplaatst wordt, zal dinsdagnacht uitzonderlijk maar één rijstrook richting Brussel open zijn.

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt twee bruggen op de E40: de brug over de Tijarm (Zwijnaarde) en de brug over de Oude Gaversesteenweg (Merelbeke). Maar eerst wordt een tijdelijke brug langs de E40 gebouwd. Die zal drie versmalde rijstroken tellen en vanaf juni het verkeer richting Brussel over sturen. In tussentijd zullen maar twee rijstroken op de E40 richting Brussel beschikbaar zijn.

‘Tot juni moet het verkeer rekening houden met grote hinder, zeker tijdens de spitsuren’, zegt Sylvie Syryn (Agentschap Wegen en Verkeer). ‘Het agentschap raadt weggebruikers aan de spits zo veel mogelijk te mijden of voor alternatieve vervoersmodi te kiezen. Voor de veiligheid geldt een snelheidsbeperking van 70km/u in de werfzone.’

Tussen de Tijarm en de Hundelgemsesteenweg (Merelbeke) komen langs beide zijden van de E40 ook nieuwe geluidsschermen. De werken zullen tot het einde van 2018 duren, aldus nog het Agentschap.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in