Vandoorne:
Stoffel Vandoorne Foto: McLaren F1 Team
De race van Stoffel Vandoorne zat er al op nog voor hij begonnen was. Onze landgenoot kon door een probleem met de Honda-motor immers niet deelnemen aan de race.

Gisteren kwalificeerde Vandoorne zich als zeventiende voor de race. De weg naar de kwalificatie was echter niet zonder problemen verlopen en die problemen namen dus alleen maar toe op zondag.

Vandoorne kreeg tijdens de oefensessies op vrijdag twee keer af te rekenen met een Honda-motor die er plots mee ophield. Tijdens de kwalificatie op zaterdag was het vervolgens de beurt aan Fernando Alonso om problemen met zijn Honda-motor te krijgen. 

Ondanks de vele problemen had Yusuke Hasegawa, de motorsportbaas van Honda, zijn vertrouwen uitgesproken en verwachtte hij dat beide wagens van McLaren de finish zouden halen. Niet dus ... 

Vandoorne geraakte zelfs niet op de startgrid en Fernando Alonso viel met zijn McLaren twee ronden voor het einde van de race uit met technische problemen: de Honda-motor begaf het.  Opnieuw een teleurstellende race dus voor Vandoorne en McLaren.

"Het is echt jammer dat we er niet in slaagden om aan de start te verschijnen vandaag. Het team ontdekte op weg naar de grid een probleem met de waterdruk," aldus Vandoorne. "Het is overduidelijk teleurstellend dat we helemaal naar hier komen en dan zelfs de race niet kunnen starten."

Vandoorne beseft dat hij en het team zich in een moeilijke situatie bevinden. Hij behoudt echter het vertrouwen in het team.

"We wisten van bij het begin van het seizoen dat de situatie waarin we ons zouden bevinden erg moeilijk zou zijn. Ik heb een extreem goede relatie met het team. Ik heb er alle vertrouwen in dat we deze problemen zullen overwinnen en ik heb er vertrouwen in dat ik goed zal kunnen presteren wanneer alles op zijn plaats valt. We gaan door een moeilijke periode, zoiets is niet leuk, maar zo is het nu eenmaal. Vandaag heeft dat nogmaals bewezen."

Het blijft uiteraard wel een frustrerend weekend voor Vandoorne. In Bahrein, het enige circuit op de kalender waar hij al eens met een F1-bolide had geracet, hoopte Vandoorne immers eindelijk eens te tonen waartoe hij in staat is.

"Het is frustrerend wanneer je al het voorbereidend werk doet, zoveel moeite doet, wij rijders trainen ook enorm hard, en dan kan je zelfs niet starten. Dat is erg jammer. Het was een extreem moeilijk weekend voor mij," blikt Vandoorne terug op zijn raceweekend.

"Ik kende twee keer een probleem op vrijdag, tijdens de eerste en tweede oefensessie, en nu ook tijdens de race. Zoiets is overduidelijk enorm teleurstellend. Ik zal echter hard blijven samenwerken met het team en uiteindelijk zal het beter gaan. Wanneer dat echter zal zijn, dat valt moeilijk te voorspellen. Ik heb er echter alle vertrouwen in dat het zal gebeuren."

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: