Nederlandse politie rukt uit voor aangespoelde drugs
Foto: rr

Op verschillende locaties langs de Zeeuwse kust en ook in de omgeving van de Eemshaven in Groningen zijn pakketten met vermoedelijk drugs aangespoeld.

De ontdekkingen werden zondag gedaan. Of er een verband bestaat, is onduidelijk. De politie roept mensen op het alarmnummer 112 te bellen als ze ook zo’n vondst doen en erbij te blijven tot de politie is gekomen.

Aan de kust van Zuid- en Noord-Holland en Friesland zijn voor zover bekend geen pakketten aangetroffen. Omdat het Pasen is, zijn er meer wandelaars dan gewoonlijk op het strand.

Harddrugs

De Zeeuwse politie surveilleerde samen met de douane en marechaussee om te checken of er nog meer paketten lagen. Hoeveel er daar zijn gevonden en waar precies, laat de politie in het midden om het boevengilde niet wijzer te maken.

De pakketten in de omgeving van Eemshaven werden gevonden door een wandelaar. Ook hier is het vermoeden dat het om harddrugs gaat, aldus de politie. Het gebeurt vaker dat vanaf schepen op zee bewust pakketten drugs - meestal heroïne - worden gedumpt om het spul zo aan land te krijgen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in