Blogster scheert zich al een jaar niet meer
Foto: Instagram

Morgan Mikenas besliste iets meer dan een jaar geleden om zich niet meer te ontharen. Met haar ‘natuurlijke schoonheid’ wil ze instagrammers overtuigen om hetzelfde te doen.

Morgan Mikenas herinnert zich een incident van op de lagere school nog levendig. Toen ze een korte sportshort droeg, lachten de andere meisjes van de klas met haar harige benen. Twaalf jaar waren ze. Wenend liep Morgan naar huis. Aan haar moeder vroeg ze nadien om uit te leggen hoe ze haar lichaam moest ontharen.

Jarenlang deed ze dat ook nauwkeurig. Tot ze vorig jaar besliste dat ze haar natuurlijke schoonheid wou omarmen. Ze gooide alle scheermesjes prompt de vuilnisbak in. Sinds begin 2016 heeft ze haar lichaam dus niet meer geschoren. En daar pronkt ze graag mee op sociale media.

‘Doen waar hij of zij zich het beste bij voelt’

‘De voornaamste reden waarom ik gestopt ben met mijn lichaam te scheren, is omdat het zo veel tijd in beslag neemt. Op een dag dacht ik: waarom doe ik dit eigenlijk nog? Sinds dat moment heb ik alles gewoon laten groeien. En het voelde goed. Mijn lichaam is nu zelfs veel zachter.’

Niet iedereen reageert echter positief op haar beslissing. Zo werkte ze vroeger in een kinderopvang waar ze iedere vrijdag met de kinderen moest gaan zwemmen. ‘Je ziet eruit als een man’, was de reactie die ze van hen kreeg.

‘Ik wil anderen gewoon inspireren’, stelt Morgan. ‘Iedereen moet doen waar hij of zij zich het best bij voelt. Ik wil dat iedereen zijn natuurlijke schoonheid laat zien.’