Moreno De Pauw en Kenny De Ketele veroveren het brons in de ploegkoers
Foto: AFP

Het is opnieuw prijs op het wereldkampioenschap baanwielrennen in Hongkong. Het Belgische duo Moreno De Pauw en Kenny De Ketele hebben in de ploegkoers een bronzen plak behaald. Frankrijk kroonde zich tot wereldkampioen, Australië pakte het zilver. Het is de tweede medaille van de dag, want Nicky Degrendele behaalde eerder een bronzen plak in het keirin. Met vijf medailles in totaal hoort dit WK op de baan tot een van de beste wereldkampioenschappen van de Belgen van de voorbije jaren.

De Fransen Morgen Kneisky en Benjamin Thomas, gisteren wereldkampioen puntenkoers, wonnen de wereldtitel ploegkoers na een beklijvende strijd met de Australiërs Cameron Meyer-Callum Scotson en onze landgenoten Kenny De Ketele en Moreno De Pauw.

Diep in de finale zetten de Belgen nog een aanval op met de Nederlanders Havik en Stroetinga, maar er werd meteen gereageerd. Voor Kenny De Ketele, die eerder al wereldkampioen werd met Gijs Van Hoecke, is het na het zilver van de puntenkoers de tweede medaille.

De Belgen sluiten het WK af met vijf medailles: goud voor D’hoore-Kopecky, zilver voor De Ketele, brons voor D’hoore, Degrendele en De Ketele-De Pauw.