Grote stroompanne in West-Vlaanderen
Foto: GPD/ VIDIPHOTO
Een deel van West-Vlaanderen heeft vrijdagavond een tijdlang zonder stroom gezeten. Oorzaak van de panne was een brand in de elektriciteitscabine in Torhout. Omstreeks 20.15 uur waren alle problemen van de baan.

Vooral de regio rond Torhout werd getroffen door de panne. Onder meer Koekelare, Ichtegem, Gistel en uiteraard Torhout zaten of zitten rond 20 uur zonder elektriciteit.

Burgemeester van Torhout Kristof Audenaert meldde omstreeks half acht dat de stroomtoevoer in sommige delen van Torhout terug op gang kwam en dat andere gemeenten snel zouden volgen, maar het blijft vooralsnog onduidelijk hoe lang de herstellingswerken zullen aanslepen en wanneer iedereen terug stroom zal hebben.

'Om 18u45 is de stroomonderbreking begonnen', opent Björn Verdoodt van nutsbeheerder Infrax. 'Er is een Torhout een hoogspanningskabel doorgebrand. Onze teams zijn ter plaatse om zo snel mogelijk de nodige herstellingen uit te voeren. Bepaalde delen kregen vrij snel terug stroom. Er moet nog een hoogspanningskabel aan de kust gecontroleerd worden die in onderhoud was. Eens dat geverifieerd is, kunnen we verder, maar de panne kan dus nog even duren. Het is alleszins de bedoeling dat in de loop van de avond iedereen terug stroom heeft', aldus Verdoodt.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig