Een passagier is tijdens een vlucht van United Airlines, van de VS naar Canada, gestoken door een schorpioen. Dat berichten Amerikaanse media. Het gaat al om het tweede incident bij de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij in een week tijd.

Afgelopen weekend werd een man hardhandig van een overboekte United-vlucht verwijderd. De beelden daarvan gingen de wereld rond en noopten de topman om zijn verontschuldigingen aan te bieden.

Het voorval met de schorpioen deed zich eveneens op zondag voor. Richard Bell zat op de vlucht van Houston naar Calgary en was net aan het eten toen er uit de bagageruimte een diertje op zijn hoofd viel. ‘Mijn man voelde iets in zijn haar en trok het eruit. Het viel op zijn tafeltje. Toen hij het wilde oppakken bij de staart, stak het dier hem’, aldus zijn echtgenote aan CNN.

Andere passagiers herkenden het dier als een schorpioen. Enkele personeelsleden van United raapten het snel op en spoelden het door het toilet. De luchtvaartmaatschappij bevestigt nu aan Amerikaanse media dat het heel waarschijnlijk om een schorpioen ging. ‘Het personeel heeft onmiddellijk contact opgenomen met een dokter aan de grond, die stelde dat het niet om een levensbedreigende situatie ging.’ Toen het vliegtuig landde, stond er medisch personeel klaar.

United heeft intussen al verontschuldigingen en een compensatie aangeboden aan het onfortuinlijke koppel.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in