Rusland noemt oproep om Assad te laten vallen ‘absurd’
Foto: Photo News

Rusland steunt de inspanningen van de Syrische strijdkrachten om zich te ontdoen van terroristische organisaties, zoals Islamitische Staat, in het door oorlog verscheurde land, zei Kremlinwoordvoerder Dmitry Peskov.

De Russische president Vladimir Poetin had woensdag in een interview op de tv-zender Mir 24 gezegd dat bijna de helft van de ongeveer 20.000 buitenlandse IS-strijders afkomstig is uit de voormalige Sovjetunie. ‘De dreiging is groot en reeël’, zei Poetin in het interview volgens het persagentschap TASS.

Tillerson had daags voordien Rusland opgeroepen afstand te nemen van Assad, wiens regime hij rechtstreeks beschuldigde van de eigen bevolking met verboden chemische wapens te doden. ‘Ik hoop dat de Russische regering tot de conclusie komt dat ze zich achter een onbetrouwbare partner hebben geschaard’, zei de vroegere oliemanager, die geen onbekende is in Rusland, tijdens de G7-vergadering in Italië.

Poetin hekelde ook de verslechtering van de betrekkingen tussen Rusland en de VS sinds de benoeming van Donald Trump tot Amerikaans president. ‘Men kan zeggen dat op vlak van vertrouwen het werkniveau niet beter is geworden, maar eerder slechter, vooral dan op militair vlak’, zei Poetin nog in het interview.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig