Voetbalbond dreigt met “interne procedure” tegen Nainggolan
Foto: BELGA

De Belgische voetbalbond heeft gereageerd op het nieuws uit onze krant dat Radja Nainggolan na de interland België-Griekenland om 7 uur ’s morgens dronken uit het verkeer werd gehaald. Men heeft het over het opstarten van een “interne procedure” tegen de Rode Duivel, al zeggen ze in Brussel eerst te willen verifiëren in hoeverre het verhaal waar is. “Wij willen eerst eventuele feiten vaststellen. Afhankelijk van de inhoud daarvan kan een interne procedure worden opgestart om tot een besluit te komen.” Nainggolan ontkent dat er iets aan is van het nieuws.

Er dreigt dus een staartje te komen aan het verhaal voor Nainggolan, die zelf wel blijft volhouden dat het bericht niet klopt. Volgens hem stond de wagen al stil met een platte band toen de politie kwam aankloppen. Lees hier meer.

Bondscoach Roberto Martinez staat erom bekend een uiterst professionele en gezonde levensstijl van zijn spelers te verwachten. Het laat zich dan ook raden dat dit incident de relatie met zijn middenvelder niet bepaald ten goede zal komen.

Ook bij de Belgische voetbalbond zal de feestnacht van Nainggolan allicht niet op applaus worden onthaald. De bond sloot zich eerder al aan bij een sensibiliseringscampagne van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) waarin benadrukt wordt dat alcohol drinken en rijden niet samengaan. Die werd opgezet nadat was gebleken dat het aantal ongevallen met dronken bestuurders na matchen van de Rode Duivels opvallend hoger is dan op andere dagen.