Lotto Soudal zonder Gallopin in Brabantse Pijl
Foto: Photo News

Lotto Soudal kon niet overtuigen in de E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem, Driedaagse De Panne-Koksijde, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. De equipe van de Nationale Loterij hoopt in de Ardennenklassiekers beter te presteren, te beginnen met de Brabantse Pijl woensdag. Dat zal gebeuren zonder kopman Tony Gallopin, die met het oog op de volgende klassiekers rust neemt.

“Ik kan niet ontkennen dat we niet gekregen hebben wat we verhoopt hadden”, verduidelijkt sportdirecteur Mario Aerts. “Dat is pijnlijk om toe te geven maar het is nu eenmaal zo. Wij hebben ook een pak pech gehad maar we hebben te weinig kunnen oogsten. Het is nu aan de renners die hier zitten om revanche te nemen. Sean De Bie is er één van. Ik heb met hem in de Ronde van het Baskenland gezeten. Daar liet hij mij een fantastische indruk na. In aanloop naar wat komt heeft hij ginds voortijdig de handdoek gegooid. Hij was immers klaar voor de job en ik verwacht dat hij in Overijse zeker nog de finale zal kleuren.”

Naast Sean De Bie zijn ook Tim Wellens, Tiesj Benoot en Tosh Van der Sande opnieuw aan de slag, net als Thomas De Gendt, Rémy Mertz, Jelle Vanendert en de Pool Tomasz Marczynski. “Ik hoop dat zij de afgelopen, mindere, maanden wat kunnen opfleuren”, besluit Aerts.

Voor Tony Gallopin, in 2016 en 2014 nog derde, komt deze Brabantse Pijl net iets te vroeg. De Fransman moet van de medische staf rusten na zijn valpartijen in de E3 Harelbeke en de verkenning van Parijs-Roubaix. Ook zijn deelname aan de Amstel Gold Race is zeer twijfelachtig.

Lotto Soudal zonder Gallopin in Brabantse Pijl
Gallopin kwam in de finale van de E3 Harelbeke hard ten val op de knie. Diezelfde knie werd vorige week ook geraakt tijdens de verkenning van Parijs-Roubaix. Foto: BELGA

(belga)