Nacer Bouhanni wint 66 kilogram kaas

Nacer Bouhanni heeft Parijs-Camembert (Fra/1.1) op zijn palmares gebracht. De Fransman van Cofidis sprintte dinsdag na 200 kilometer van Pont Audemer naar Livarot naar de zege voor zijn landgenoten Samuel Dumoulin (AG2R) en Kévin Reza (FDJ). Leuk detail: de winnaar van die koers wint zijn gewicht in kaas. De 66 kilogram-wegende Bouhanni kan voor de rest van het jaar verder...

De vroege vlucht kwam op naam van slechts twee renners, Perrig Quémeneur (Direct Energie) en Damien Gaudin (Armée de Terre). Het peloton zag er geen graten in en liet begaan. Maximaal reed het duo 5:20 bij elkaar en toen Cofidis en FDJ de handen in elkaar sloegen, zakte de voorsprong van de vluchters snel. Op zo’n 35 km van het eind werden ze gegrepen door het peloton. Het sein voor Johan Le Bon (FDJ) om er op uit te trekken, hij sprokkelde snel 20 seconden, maar tegen de numerieke sterkte van de ploeg van Bouhanni bleek hij niet opgewassen en op 12 km van het eind was ook zijn liedje uit.

Thomas Voeckler probeerde nog met een late aanval op de Côte de l’Angleterre en hij kreeg nog enkele renners in steun, maar in het vlakke deel kwam alles weer bij elkaar en werd de sprint voorbereid. Daarin toonde Bouhanni zich oppermachtig en pakte hij de overwinning in Nokere Koerse en een rit in de Ronde van Catalonië zijn derde overwinning van het seizoen. Hij volgt op de erelijst Cyril Gautier op. Eerste landgenoot werd Jens Wallays (Sport Vlaanderen-Baloise) op een negentiende plaats.