Futsalduivels moeizaam voorbij Montenegro in laatste groepswedstrijd EK-kwalificaties
Foto: Photo News

De Belgische nationale futsalploeg heeft dinsdag in zijn derde en laatste wedstrijd op het laatste kwalificatietoernooi voor het EK in 2018 in Slovenië een nipte 2-1 zege tegen Montenegro geboekt. De futsalduivels kwamen in Kiev na vijf minuten op voorsprong via Reda Dahbi, zes minuten later maakten de Montenegrijnen gelijk via Bajovic. Vijf minuten voor affluiten bezorgde Hamza Zaaf de Belgen de overwinning.

Eerder dit toernooi moest de selectie van bondscoach Luca Cragnaz nog buigen voor Oekraïne (1-0) en Kroatië (6-1). Die twee landen strijden later op de avond in een onderling duel om de groepszege. België eindigt met drie punten sowieso als derde in groep C, Montenegro is puntenloos vierde en laatste.

Belgen zo goed als uitgeschakeld

De zeven groepswinnaars van de verschillende hoofdrondes plaatsen zich voor de eindronde. De zeven runners-up en één beste derde werken play-offs af voor de vier resterende EK-tickets. België was voor aanvang van het slotduel tegen Montenegro al zo goed als uitgeschakeld, het is nu afhankelijk van de resultaten in de andere groepen maar kwalificatie voor de eindronde is quasi onmogelijk.

(belga)

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig