NAC Breda gaat door met Stijn Vreven
Foto: BELGA

Stijn Vreven is ook komend voetbalseizoen hoofdtrainer bij NAC Breda. De leiding van de Nederlandse eerstedivisieclub is tevreden over de Belg, die in januari werd aangesteld. Vreven ondertekende dinsdag een contract tot de zomer van 2018, met daarin een optie op een extra jaar.

“Stijn beschikt over goede leiderschapskwaliteiten om de jonge spelersgroep verder te ontwikkelen en om ze te motiveren om optimaal te presteren”, zei Hans Smulders, technisch directeur van NAC. “Daarnaast sluit zijn karakter goed aan bij hetgeen onze achterban graag ziet. Er bestaat bij ons dan ook geen enkele twijfel dat hij ook op de lange termijn de ideale man is om onze doelstellingen te verwezenlijken.”

De club uit Breda staat na 33 speelronden op de zevende plaats in de Nederlandse tweede afdeling en hoopt zich in de laatste vijf duels te verzekeren van deelname aan de play-offs voor promotie naar de eredivisie.

Vreven werd eind oktober wegens tegenvallende resultaten ontslagen als coach bij Waasland-Beveren en ging begin januari voor de eerste keer als coach in Nederland aan de slag. Als speler lag hij er onder contract bij FC Utrecht, Vitesse en ADO Den Haag.