Quick-Step Floors brengt in Brabantse Pijl twee ex-winnaars in stelling
Foto: Photo News

Quick-Step Floors trekt met een te duchten ploeg naar de 57e Brabantse Pijl (1.BC), die morgen/woensdag wordt gereden. Het team heeft met de Tsjech Petr Vakoc de winnaar van 2016 in de rangen. Ook Belgisch kampioen Philippe Gilbert maakt, tien dagen na zijn triomftocht in de Ronde van Vlaanderen, zijn opwachting. Hij won de Brabantse Pijl in 2011 en 2014.

Volg hier al het nieuws over de Brabantse Pijl!

Verder bestaat de selectie uit Laurens De Plus, Tim Declercq, Dries Devenyns (al drie keer top 10 in Brabantse Pijl), de Fransman Rémi Cavagna, de Spanjaard Enric Mas en de Slovaak Martin Velits.

“In het plaatselijke parcours in Overijse zitten met de Ijskelderlaan, Hertstraat, Hagaard, Holstheide en Schavei nog vijf zeer pittige hellingen die elkaar snel opvolgen en de finale duidelijk zullen tekenen”, stelt sportdirecteur Geert Van Bondt. “Hierdoor komt er onherroepelijk verbrokkeling in het peloton en volgt er een natuurlijke schifting”.

“Bij ons zijn Vakoc en Gilbert de speerpunten. Voor Gilbert is het zijn eerste koers na zijn prachtig exploot in de Ronde van Vlaanderen, waarin hij een solo van 55 kilometer perfect afrondde, begin deze maand. En dan beschikken we ook nog over Dries Devenyns. Hij was hier al zeven keer aan de slag en finishte driemaal in de top tien. Devenyns zal onze ploeg nog wat meer diepgang geven. Voorts komen ook De Plus, Declercq, Cavagna, Velits en Mas aan de start, Mas was onlangs nog de beste jongere in de Ronde van het Baskenland. Wij komen dus opnieuw met een sterk team aan de start en willen de lijn zeker verder doortrekken”, aldus Van Bondt.

Bekijk hier de volledige deelnemerslijst!