De politie gaat extra grenscontroles uitvoeren in kustgemeente De Panne na de zware brand in het vluchtelingenkamp in Duinkerke. Daar verbleven 1.500 vluchtelingen die nu geen onderdak meer hebben en mogelijk naar ons land zullen komen. Dat bevestigt de politiezone Westkust.

Het grootste deel van het vluchtelingenkamp in het Noord-Franse Grande-Synthe, dicht bij Duinkerke, werd maandagavond door een zware brand gereduceerd tot een hoop as. Een drama voor de 1.500 migranten die er verbleven, want zij hebben nu geen verblijfplaats meer.

Naar aanleiding van die brand voert kustgemeente De Panne nu extra grenscontroles in om te vermijden dat de bewoners van het kamp massaal de grens zouden oversteken. Onder meer auto’s en bussen die vanuit Frankrijk komen, zullen extra gecontroleerd worden. ‘Er is verscherpt toezicht’, klinkt het bij politiezone Westkust.

Begin 2016 werden al gelijkaardige maatregelen genomen toen het vluchtelingenkamp in Calais ontmanteld werd. Toen werd gevreesd dat veel vluchtelingen zouden proberen om via De Panne in Zeebrugge te geraken om daar aan de reis naar Groot-Brittannië te beginnen.