Wie wil zomerterras houden in Gentse Veldstraat?
Welke ondernemer wil een zomerbar openhouden in een historische tuin midden in de Gentse Veldstraat? Of een koffiehuis in een prachtige achttiendeeeuws stadspaleis? De stad Gent zoekt twee kandidaten.

Hotel d’Hane Steenhuyse is één van de mooiste plekjes in het centrum van Gent. Maar het stadspaleis is bijna onbekend, ook al ligt het midden in de Veldstraat en wandelen er dagelijks duizenden mensen langs. Het pand is eigendom van de stad, maar dreigt door een verhuizing van de stadsdiensten leeg te komen staan.

De zoektocht naar iemand die iets wil doen in het pand loopt al jaren, maar vlot niet. Met een pop-up horecazaak in de tuin van het pand wil de stad het hotel deze zomer bekender maken bij de Gentenaars. Wie wil, kan van 30 juni tot midden september een zomerbar opzetten in tenten in de tuin van het hotel.

Tijdens de periode loopt in het gebouw zelf een fototentoonstelling. Maar het plan blijft om ook in het hotel zelf een horecazaak te vestigen. Een ‘koffiehuis met een culturele inslag’, zegt schepen van Cultuur Annelies Storms (SP.A). ‘We zoeken een concessionaris. De stad zal instaan voor de inrichting.’