Politie betrapt Nainggolan dronken achter stuur
Foto: isopix

De ochtend na België-Griekenland is Rode Duivel Radja Nainggolan (28) door de politie uit het verkeer gehaald met bijna 2 promille alcohol in het bloed.

‘Don’t Drink and Drive.’ Zo luidt de preventiecampagne van de Pro League. En sinds het WK in Brazilië denkt ook de Belgische voetbalbond er zo over. Want wat blijkt? Het aantal ongevallen met dronken bestuurders is na matchen van de Rode Duivels opvallend hoger dan op andere dagen. Zo heeft het Kenniscentrum van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) berekend.

Maar dat niet iedere Rode Duivel die regel zelf ter harte neemt, bewijst alvast Radja Nainggolan. Na de recente interland tegen Griekenland reed hij op 25 maart met zijn gehuurde Audi A1 naar Club Exo, een discotheek in Sint-Niklaas. De AS Roma-middenvelder – die de uitbater van de discotheek kent – verliet de club in de vroege ochtend. Dat werd ons formeel bevestigd.

Iets na 7 uur haalden agenten van de lokale politie van Sint-Niklaas de Audi A1 op de N70 uit het verkeer. Aan het stuur: Nainggolan. Resultaat alcoholtest: zwaar positief. Met 0,82 milligram per liter uitgeademde alveolaire lucht had de voetballer net geen twee promille alcohol in het bloed. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en 1.200 euro boete betalen, de standaardprocedure bij verkeersovertreders die in het buitenland resideren.

Drie onafhankelijke bronnen hebben de positieve test aan onze redactie bevestigd. In politiekringen valt te horen dat het proces-verbaal met de nodige omzichtigheid wordt behandeld. Het gerecht weigert elke vorm van commentaar. De uitbater van Club Exo herinnert zich naar eigen zeggen niet meer dat Nainggolan zijn club heeft bezocht.

De Rode Duivel zelf laat vanuit Italië weten niet opgezet te zijn met het nieuws. Meer nog, volgens hem klopt er ‘weinig tot niets’ van. ‘Niet ik, maar een vriend van mij is tegengehouden. Ik zat er gewoon naast en heb niet moeten blazen’, klinkt het. Later tijdens het telefoongesprek ontkent hij zelfs die zondagochtend op die plaats te zijn geweest, laat staan dat hij zijn rijbewijs tijdelijk heeft moeten inleveren. ‘Allemaal bullshit.’

De ochtend na die politiecontrole nam Nainggolan met de andere Duivels het vliegtuig naar Rusland, waar bondscoach Roberto Martinez hem in de wedstrijd liet starten.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig