Preud’homme dreigt geschorst te moeten toekijken op Anderlecht
Foto: Photo News

Club Brugge riskeert naast zijn waslijst aan geblesseerden ook nog hoofdtrainer Michel Preud’homme tijdelijk kwijt te spelen. De Reviewcommissie kon niet lachen met de beelden van de trainer die door zijn dak ging omwille van een beslissing van ref Wouters en besloot MPH te laten vervolgen door het Bondsparket. Preud’homme zal zich pas volgende week moeten verantwoorden, waardoor een schorsing voor de wedstrijd van Club Brugge op Anderlecht een reëel scenario is.

Preud’homme kon niet lachen met het feit datref Luc Wouters Charleroi een omstreden penalty toekende en ging naast de lijn helemaal over de rooie. Zo wierp hij ook zijn notitieboekje uit frustratie wegen maakte hij misbaar bij de vierde ref.

Vraag is of het bij één speeldag zal blijven – de coach werd niet uitgesloten – of de commissie zijn baldadig gedrag beu is en een langere schorsing zal uitspreken.

De Brugse kinesist Jan Van Damme mag zeker al een schorsing verwachten. Hij werd zaterdag naar de tribune verwezen omwille van agressief gedrag tegenover de vierde ref meteen na de gefloten strafschop.

Ook Benson vervolgd, Wesley vrijuit

Ook de talentrijke winger Manuel Benson zal zich dan naar het bondsgebouw moeten begeven. De Reviewcommissie betrapte de jeugdinternational in de 50e minuut van de derby tussen KV Mechelen en SK Lierse (1-0) op een kwalijke overtreding.

Landry Dimata (KV Oostende), Soualiho Meïté (Zulte Waregem), Maël Lépicier (Roeselare), Leandro Trossard (KRC Genk), Rudy Camacho (Waasland-Beveren) en Wesley Morales (Club Brugge) gaan vrijuit.