Meer en meer mensen vragen aan de politie om een oogje in het zeil te houden wanneer ze op vakantie gaan. Niet alleen tijdens de zomermaanden ook nu in de paasvakantie krijgt de politie veel aanvragen om 'vakantietoezicht' te houden. Agenten gaan dan geregeld je woning controleren om inbrekers af te schrikken. Maar je kan ook zelf heel wat doen om je huis te beschermen tegen inbrekers.

Steeds méér mensen schakelen de politie in, als ze met vakantie gaan. Omdat het een veilig en gerust gevoel geeft. Al zijn er natuurlijk ook dingen die je zélf kan doen om dieven weg te houden. Geen dure spullen in het zicht laten liggen bijvoorbeeld en je vakantiefoto's niet massaal delen op het internet.

"Mensen kunnen erop letten hun woning zo bewoonbaar mogelijk te laten lijken", vertelt politiewoordvoerder Kim Bastiaens van politiezone Heist. "We raden ook aan om familie en vrienden mee een oogje in het zeil te laten houden. De rolluiken op en neer te laten, gordijnen eens af en toe te openen en te sluiten, vooral ook goed zien dat de brievenbus wordt geleegd zodat ze niet uitpuilt met post."

Vakantietoezicht is helemaal gratis en makkelijk aan te vragen, via een formulier op de website van je politiezone - minstens een week voor je met vakantie vertrekt.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig