Red Panthers treffen Australië, Nieuw-Zeeland, Spanje en Maleisië in World League vrouwenhockey
Foto: BELGA

De Red Panthers (FIH 14) kennen al hun opponenten in de halve finale van de World League vrouwenhockey, die van 21 juni tot 2 juli in Sint-Lambrechts-Woluwe plaatsvindt. Ze wisten al een tijdje dat ze in een zware groep met Australië (FIH 4), Nieuw-Zeeland (FIH 5) en Spanje (FIH 10) zaten, nu is daar met Maleisië (FIH 22) een vierde tegenstander bijgekomen. De Maleisische vrouwen plaatsten zich door tweede te worden in de tweede ronde van de World League.

In de andere groep zitten Nederland (FIH 1), China (FIH 8), Zuid-Korea (FIH 9), Italië (FIH 16) en Schotland (FIH 17). De eerste vier van elke groep gaan door naar de kwartfinales. De halvefinalisten van het toernooi plaatsen zich voor de finale van de World League, die van 18 tot 26 november in Nieuw-Zeeland gespeeld wordt. Mocht gastland Nieuw-Zeeland zich niet voor de halve finales plaatsen, dan gaan alleen de eerste drie en de hoogst geplaatste vierde over de twee halvefinaletoernooien door.

In de halve finales van de World League worden ook tien tickets voor het WK 2018 uitgedeeld. Die gaan naar de beste tien teams over de twee toernooien die geen ticket als gastland of continentaal kampioen versieren. Als gastland India zich tot Aziatisch kampioen kroont, worden er in de World League elf tickets voor het WK verdeeld.

Speelschema Red Panthers:

22 juni: België - Australië 20u00

24 juni: Maleisië - België 16u00

25 juni: België - Nieuw-Zeeland 16u00

27 juni: België - Spanje 20u00

29 juni: Kwartfinales

(belga)

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig