TV-tips. Josje of Jani?
Foto: Liefde voor Muziek

Een nieuw seizoen van ‘Liefde voor muziek’ of ‘Jani gaat’. Het wordt ongetwijfeld een moeilijke keuze voor wie houdt van het lichtere tv-werk. Wie het liever iets serieuzer heeft, kan terecht op Canvas voor een reportage over de ‘verdeelde’ staten van Amerika.

1. DIVIDED STATES OF AMERICA

Canvas 20.30-21.20 uur

Dat sommige Amerikanen niet goed snappen hoe ze in het huidige Amerika zijn terechtgekomen, toont documentairemaker Michael Kirk. Hij gaat na hoe de VS de voorbije acht jaar zo verdeeld zijn geraakt en hoe dat tot de verkiezing van Donald Trump heeft geleid.

2. PUBLIC ENEMIES

Caz 20.40-23.00 uur

Net als in Heat, ook van Michael Mann, staat in Public enemies een bankovervaller met een eigen moraal lijnrecht tegenover zijn al even onbegrepen tegenhanger bij de politie. Johnny Depp is geweldig als John Dillinger, de legendarische crimineel tijdens de Amerikaanse Depressie.

3. JANI GAAT...

Vier 20.35-21.35 uur

Jani Kazaltzis begint aan zijn tweede seizoen de-vreemde-eend-in-de-bijt-uithangen. In de eerste aflevering begeeft hij zich op een voetbalveld: niet om te sjotten, wel om te fluiten. Als scheidsrechter dan wel.

4. LIEFDE VOOR MUZIEK

VTM 20.35-22.00

Josje Huisman (30) mist vanavond haar start niet in Liefde voor Muziek. Ze ­covert Glamorous van ­Natalia, maar ze doet ook meteen een opmerkelijke uitspraak: ‘Ik heb op dit moment in mijn leven liever een hond dan een kind’, zegt ze op een bepaald moment tegen haar collega’s.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig