Vooruit krijgt een nieuwe algemeen coördinator
Foto: BELGAIMAGE

Franky Devos wordt de nieuwe algemeen coördinator van Vooruit. Devos, momenteel algemeen directeur bij kunstencentrum BUDA in Kortrijk, volgt Stefaan De Ruyck op die onlangs startte als hoofd van de School of Arts Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

Devos zal ten laatste na de zomer zijn nieuwe functie opnemen bij Vooruit. Tot dan is Veerle De Waele waarnemend algemeen directeur van het kunstencentrum. Sinds 2012 coördineert Devos het netwerk van partners uit onderwijs, cultuur, bedrijfswereld en overheid voor de programmering van de Budafabriek. Hij ontwikkelde een werking die de verbinding tussen deze maatschappelijke domeinen centraal stelt en projecten realiseert die kunstenaars, wetenschappers, ondernemers, studenten en actieve burgers samenbrengt.

‘Mijn cross-sectorale aanpak illustreert mijn zoektocht naar antwoorden op vragen rond de huidige positie van de kunstpraktijk. Het is uitdagend dat ook Vooruit dit ernstig bevraagt en moed toont om die bevraging als leidraad te nemen voor de hertekening van de eigen organisatie’, zegt Devos.

Paul Teerlinck, voorzitter van de Raad van Bestuur, is tevreden met de keuze van de organisatie. ‘Franky staat voor de boeiende uitdaging om de missie van Vooruit als kersverse Kunstinstelling samen met de medewerkers en vele stakeholders te realiseren. We zijn ervan overtuigd dat we een goede keuze gemaakt hebben om met de rijke ervaring van Franky het team van Vooruit te inspireren en te versterken.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig