Politie zoekt gewelddadige kunstdieven

Het Brusselse gerecht is op zoek naar een bende gewelddadige kunstdieven die al tweemaal zou hebben toegeslagen in Ukkel. Ze dreigen ermee om vingers van de slachtoffers af te snijden als ze niet meewerken.

Het eerste feit vond plaats op zaterdag 25 februari 2017, tussen 15.00 uur en 16.00 uur. De slachtoffers bevonden zich in hun woning in de Groene Jagerslaan toen de daders, 3 à 4 mannen, binnenvielen. De overvallers gingen er uiteindelijk vandoor zonder waardevolle voorwerpen maar namen de vlucht met de zwarte Volvo V60 van de slachtoffers. Die auto werd later diezelfde dag rond 19.45 uur teruggevonden in de Bosvoordsesteenweg in Elsene.

Robotfoto

Op basis van de verklaring van de slachtoffers kon een robotfoto gemaakt worden van één van de daders, een man van vermoedelijk Noord-Afrikaanse afkomst. Hij was normaal gebouwd, tussen 1m70 en 1m75 lang en ongeveer 35 jaar oud. De man had zwarte ogen en kortgeknipt zwart haar. De daders verplaatsten zich met een witte HYUNDAI ix 35.

Het tweede feit vond plaats op 2 maart tussen 08.15 uur en 09.10 uur in een woning in de Hamoirlaan. De daders bedreigden de slachtoffers en konden met een omvangrijke buit vertrekken. Het ging om schilderijen van gerenommeerde kunstenaars, een postzegelcollectie en andere waardevolle objecten.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig