Niet thuis? Zalando vindt je wel
Foto: rr

Webwinkel Zalando is in België met een proefproject gestart waarbij je kort voor de levering van je pakje nog kan aangeven dat het elders geleverd moet worden dan thuis. En dat mag het park zijn, maar ook de supermarkt of een terrasje.

‘We kennen het allemaal wel. Je wacht op een pakje, maar je zou eigenlijk boodschappen moeten doen of de kinderen van school halen. Of het is opeens mooi weer en je zou liever buiten op een terrasje zitten met vrienden dan binnen te moeten wachten. Wat doe je dan? Met dit nieuwe pilootproject bieden we onze klanten meer flexibiliteit’, vertelt Ken Fontijn, Country Manager Benelux.

Zalando start het proefproject samen met de Belgische start-up Parcify. Klanten die deelnemen aan de test kunnen kiezen waar en wanneer hun pakje geleverd moet worden, maar in plaats van thuis te moeten wachten, kunnen ze het tijdstip en de locatie van de levering kort van tevoren wijzigen. Dit wordt mogelijk gemaakt omdat de koerier die het pakje bezorgt de klant kan lokaliseren via de geolocatiefunctie op zijn of haar smartphone.

Klanten die willen deelnemen aan het proefproject zullen gevraagd worden de app van Parcify te downloaden. Wanneer je dan iets koopt op Zalando, zal je niet meer je eigen adres moeten ingeven voor de levering, maar een zogenaamd Parcify-adres. Wanneer het pakje op dat adres toekomt, zal je bericht krijgen om te vragen waar het pakje geleverd mag worden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig