Britse Vogue zet voor het eerst een man aan het roer
Foto: shutterstock

De Britse editie van modemagazine Vogue krijgt vanaf juni een man aan het roer. Edward Enninful neemt dan de fakkel over van Alexandra Shulman, die na 25 jaar andere horizonten wil verkennen.

Met Edward Enninful pakt British Vogue ook uit met een primeur, want het is de eerste keer in de honderdjarige geschiedenis van het magazine dat een man aan het hoofd komt te staan. Enninful stapt over van W Magazine in New York, waar hij sinds 2011 zijn brood verdiende als creatief directeur.

De in Ghana geboren Enninful begon al vroeg aan zijn carrière in de modewereld, toen hij als zestienjarige werd ontdekt als model. Later verdiende hij zijn strepen als stilist bij onder meer i-D magazine en adviseur bij grote modehuizen zoals Dior, Lanvin, Prada en Gucci.

Enninful heeft ook een sterke band met Vogue en werkte jarenlang als freelancer voor zowel de Amerikaanse editie van Vogue als Vogue Italia. In 2014 werd hij bekroond met de Isabella Blow Award for Fashion Creator en vorig jaar werd hij door de Queen geridderd tot OBE, oftewel ‘Officer of the Order of the British Empire’, voor zijn

Hij treedt in de voetsporen van Alexandra Shulman die eerder dit jaar aankondigde dat ze na 25 jaar aan het hoofd van Vogue toe was aan een ander leven. Zij was van alle tien hoofdredactrices die het blad heeft gekend diegene die het langst op post is gebleven.

 

Announcing @edward_enninful as the new editor of @britishvogue - read more via the link in bio

A post shared by British Vogue (@britishvogue) on