Darwin Andrade (Standard) kijkt aan tegen twee speeldagen schorsing
Foto: BELGA

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag twee speeldagen schorsing en 600 euro boete gevorderd voor Standard-verdediger Darwin Andrade, die zaterdag op de tweede speeldag van de play-offs rechtstreeks uitgesloten werd.

In de op 2-2 geëindigde thuiswedstrijd tegen STVV in Play-Off IIa werd Andrade door scheidsrechter Christof Dierick in de 82e minuut van het veld gestuurd. De Colombiaanse linksachter van de Rouches tacklede STVV-speler Damien Dussaut bij een 2-1 stand onderuit met twee voeten vooruit.

“Met die overtreding kon hij de fysieke integriteit van Dussaut in gevaar brengen”, schreef Dierick in zijn verslag. Als Standard de vordering van het Bondsparket aanvaardt, mist Andrade de verplaatsing naar Union (14 april) en de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen (22 april). Bij weigering van het strafvoorstel spreekt de Geschillencommissie voor het Profvoetbal zich morgen/dinsdag uit over de fase.

Jan Van Damme, de kinesist van Club Brugge, wordt door het Bondsparket voor de Geschillencommissie gedaagd voor een duw aan de vierde official. Hij komt dinsdagmiddag voor.