Politieman Brussel Zuid opgepakt met granaat in koffer
Foto: Photo News

Een politieman van de zone Brussel Zuid is afgelopen woensdag opgepakt omdat er een granaat in de koffer van zijn wagen werd aangetroffen. Dat meldt de krant La Dernière Heure en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket.

De man werd opgepakt in Schaarbeek, kort nadat in die omgeving een schietpartij had plaatsgevonden. Volgens het parket is er op dit moment geen enkele aanwijzing dat beide feiten met elkaar in verband staan.

De schietpartij vond woensdag plaats in de Kesselsstraat in Schaarbeek maar het Brusselse parket toont zich voorlopig bijzonder karig met commentaar over de feiten. ‘Ik kan enkel meedelen dat een onderzoek loopt naar de omstandigheden en daders van de schietpartij’, zegt parketwoordvoerder Denis Goeman.

De lokale politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) pakte in de omgeving wel een politieman van de zone Brussel Zuid op. Hij gedroeg zich in hun ogen verdacht. In de wagen van de agent bleek een granaat te liggen.

‘Er is een opsporingsonderzoek geopend voor verboden wapenbezit’, zegt de parketwoordvoerder daarover. ‘De betrokken politieman werd na verhoor vrijgelaten. Van enig verband met de schietpartij is voorlopig geen sprake.’

De politieman werd intussen voor tien dagen geschorst.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig