Twitterend meisje (7) uit Syrië bedankt Trump voor raketaanval
Foto: AFP

Het zevenjarige Syrische meisje dat de voorbije maanden geregeld het nieuws haalde omdat ze erg openhartig tweet over de wantoestanden in haar land, heeft opnieuw van zich laten horen. Ze juicht het toe dat de Amerikaanse president Donald Trump een raketaanval heeft uitgevoerd op haar land.

Bana al-Abed is de jongste maanden wereldberoemd geworden. Vanuit de belegerde Syrische stad Aleppo liet ze geregeld van zich horen. Zo schreef ze al eens een brief aan Donald Trump en schreef ze op Twitter dat haar vader vermoord was en iedereen rond haar sterft.

Na de gifgasaanval in haar land en de reactie van de Amerikaanse president - een raketaanval op een militaire basis - kroop ze opnieuw in haar pen. ‘Ik ben een Syrisch kind dat geleden heeft onder Bashar al-Assad en Poetin’, schrijft ze op Twitter. ‘Ik keur de acties van Trump tegen de moordenaars van mijn landgenoten goed.’

 

 

Meteen kreeg ze tal van reacties van mensen die haar hypocriet noemden omdat ze voor vrede pleit maar een dodelijke aanval wel goedkeurt. ‘Assad en Poetin hebben mijn school gebombardeerd, mijn vrienden gedood en mijn onbezorgde jeugd afgenomen. Het is tijd dat we de moordenaars van kinderen in Syrië straffen.’

 

 

Sinds december woont het meisje niet langer in Aleppo. Ze is met haar moeder en broertje naar Turkije geëvacueerd. Dit was de allereerste tweet die ze vanuit Aleppo op de wereld losliet.

 

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig