Agenten Record Bank dagen ING voor de rechter
Foto: rr

De bankagenten en zelfstandige kantoorhouders van Record Bank dagen de directie van moedermaatschappij ING voor de rechter omdat ze onvoldoende informatie krijgen over de herstructureringsplannen.

Volgens Le Soir hebben de kantoorhouders van Record Bank, vertegenwoordigd door Feprabel (de federatie van de Franstalige verzekerings- en financiële tussenpersonen in België), ING in kort geding gedaagd. Ze vinden dat ING hen onvoldoende informeert over de herstructureringsplannen van het bedrijf.

Als de rechter de Record Bank-agenten gelijk geeft, riskeert ING een dwangsom van 100.000 euro per onvoldoende geïnformeerde bankagent, schrijft de krant.

Feprabel wil de directie van ING België dwingen om binnen de 15 dagen een bemiddelingsprocedure met de agenten van Record Bank op te starten. Als dat niet lukt, eist de federatie dat elke bankagent apart geïnformeerd wordt over de herstructurering.

Onzekerheid

Volgens Patrick Cauwert, topman bij Feprabel, bevinden de kantoorhouders van Record Bank zich in een ‘extreem moeilijke situatie’.

‘Hoe kunnen ze een duurzame relatie met hun klanten onderhouden zonder te weten of ze hen binnen enkele maanden nog dezelfde producten zullen kunnen verkopen? Ook voor het personeel en voor de eigen financiële toekomst is er veel onzekerheid.’

Het kantoornetwerk van Record Bank valt volledig onder moederbedrijf ING. De bedoeling is om in de toekomst nog maar één van de twee kantoornetwerken over te houden, maar het is niet duidelijk of de kantoren van Record Bank blijven bestaan, verdwijnen, of fuseren met het hoofdkantoor.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig