Verkoop SBS Nederland aan De Mol is rond
John De Mol, eigenaar van Talpa. Foto: Hollandse Hoogte

Sanoma verkoopt de Nederlandse SBS-televisiezenders aan Talpa, het investeringsfonds van John de Mol. Dat heeft het Finse mediabedrijf vanmorgen bevestigd.

Talpa wordt voor 237 miljoen euro volledig eigenaar van SBS6, Veronica, Net5 en SBS9. Sanoma krijgt daarnaast alle aandelen in Veronica Uitgeverij in handen.

Talpa en Sanoma kochten SBS in 2011 samen, voor ruim 1 miljard euro. Talpa verwierf toen een minderheidsbelang van 33 procent, Sanoma kreeg de rest. Nu neemt De Mol alle aandelen dus over.

De Mol heeft onlangs ook geprobeerd om TMG in te lijven, het moederbedrijf van dagblad De Telegraaf. Het Belgische Mediahuis, uitgever van De Standaard, heeft echter een meerderheid van TMG in handen. De Mol houdt wel nog altijd een belang van 28 procent en lijkt vooralsnog niet van plan om zijn participatie op te geven.

De Nederlandse ondernemer bezit ook de populaire Nederlandse radiozenders Sky, 538, Veronica en Radio10, en is verbonden aan het productiehuis Talpa Media, dat onder meer programma’s The Voice en Utopia maakt voor SBS.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig