Trein weer vertrokken vanuit Deinze, maar deel passagiers naar station Deinze gebracht
Foto: MVN / Het Nieuwsblad
De trein die tot stilstand was gekomen in Deinze, nadat een twintigtal passagiers onwel waren geworden, is omstreeks 22 uur weer vertrokken, met zo'n 1.500 personen van de goed 2.000 die erop zaten. Vijfhonderd andere passageiers gaven te kennen, dat ze niet langer met die trein wilden reizen. Zij zijn naar het station van Deinze overgebracht, waar ze een trein naar hun bestemming kunnen nemen. Dat heeft Dimitri Tememrman van de NMBS gezegd.

'Het ging om een trein die zeer druk was, omdat zowat alle zit- en staanplaatsen werden gebruikt. En dat kwam dan weer door een aanrijding eerder op de avond in Beernem. De trein die uiteindelijk stilviel in Deinze was namelijk de eerste die weer ging rijden na het incident en daardoor zat die overvol', aldus Dimitri Temmerman.

'De omstandigheden op de overvolle trein waren van die aard dat een aantal mensen, een twintigtal, onwel werden. Dat heeft een passagier ertoe gebracht om aan de noodrem te trekken, zodat de trein tot stilstand kwam. De hulpdiensten zijn dan toegesneld om de mensen te helpen en ze water aan te bieden', aldus nog Temmerman.

Dagtoeristen

Het treinverkeer tussen Brugge en Aalter was stilgelegd na een ongeval rond 19 uur aan het station van Beernem. De onderbreking had ook gevolgen voor de dagtoeristen aan de kust, die met de trein wilden terugkeren naar het binnenland. De treinen tussen Brugge en Gent werden zoveel mogelijk omgeleid via Deinze en Lichtervelde.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig