Neuville steekt eindzege op zak in Rally van Corsica
Foto: Photo News

Thierry Neuville heeft zondag de 60e rally van Corsica op zijn naam geschreven, de vierde manche van het WK. In zijn Hyundai i20 Coupe WRC gaf Neuville zijn leidersplaats in de twee slotproeven op de Franse wegen rond Bastia niet meer uit handen.

Neuville en zijn corijder Nicolas Gilsoul begonnen de laatste competitiedag met 38,9 seconden voorsprong op de Franse wereldkampioen Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC). Die eindigde uiteindelijk als tweede op 54.7. De Spanjaard Dani Sordo, teamgenoot van Neuville, vervolledigde het podium op 56 seconden. Voor de 28-jarige Neuville, afkomstig uit het Duitstalige Sankt-Vith, is het de derde WK-rally die hij wint. In 2014 was Neuville de beste in de rally van Duitsland, vorig jaar won hij de rally van Italië.

“We winnen de rally van Corsica!Wat een weekend! We zijn zoooo blij!”, klonk het in een eerste enthousiaste reactie op Twitter. In de eerste twee manches van dit seizoen, in Monaco en Zweden, werd Neuville vijftiende. Tijdens de derde rally in Mexico mocht Neuville als derde mee op het podium.

De volgende WK-rally wordt over drie weken (28-30 april) in Argentinië afgewerkt.