Thierry Neuville wint Rally van Corsica: “Fantastisch gevoel”
Foto: Photo News

Thierry Neuville (Hyundai I20 Coupe WRC) heeft zondag de Rally van Corsica gewonnen, de vierde van in totaal 13 manches die meetellen voor het WK. Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) eindigde op de tweede plaats. Dani Sordo, teamgenoot van Neuville, finishte als derde.

Na een moeilijke openingsdag waarbij hij de schade wist te beperken, nam Neuville zaterdagmiddag de leiding over van Kris Meeke (Citroën C3 WRC). De Noord-Ier moest de handdoek werpen omwille van motorproblemen. Neuville won op zaterdag drie klassementsritten en had toen al 38.9 seconden voorsprong op de sukkelende wereldkampioen Ogier. Zondagochtend zette Neuville de kroon op het werk door de een klassementsrit van bijna 54 km te winnen.

“Het is een fantastisch gevoel om de Rally van Corsica te winnen”, aldus Neuville na afloop. “Ik ben er zeker van dat veel mensen samen met mij gefeest hebben, niet in het minst iedereen van het Hyundai Motorsport team. Sinds de rally’s van Monte Carlo en Zweden hebben ze mij gesteund. Ik ben heel gelukkig. Deze winst is de onze! Het was een moeilijk begin op vrijdag, maar zaterdag stonden we er. Mijn teamgenoot Dani Sordo eindigt als derde, waardoor we mooie punten scoren voor het WK bij de teams. Dit was voor ons een fantastisch weekend!”

Na de Rally van Duitsland in 2014 en de Rally van Sardinië in 2016 is de Rally van Corsica de derde WK-zege van Neuville. In de tussenstand van het WK schuift Neuville op naar de derde plaats.