Eddy Leppens is er zaterdag met zijn teamgenoten, de Nederlander Dick Jaspers en de Tsjech Marek Faus, niet in geslaagd om voor het derde jaar op een rij de Europabekertitel seriespel voor clubs in de wacht te slepen. In het Tsjechische Praag ging thuisploeg Vitkov in de halve finales onderuit tegen het Duitse Bochum.

Leppens, Marek en Jaspers plaatsten zich nochtans vlot voor de halve finales. Zo won het trio de groepswedstrijden met 4-2 en 6-0 cijfers van de Franse ploegen Soissons en Ecully. Leppens won zijn beide wedstrijden kaderspel 47/2 en Jaspers deed hetzelfde in het bandstoten.

In de halve finales tegen het Duitse Bochum botste Leppens op de sterk spelende Nederlander Sam van Etten, die in één buurt 250 punten scoorde. Zijn teamgenoot Faus moest in het kaderspel 71/2 met 200-94 zijn meerdere erkennen in de Duitser Thomas Nockemann. Jaspers zorgde nog wel voor een 120-26 overwinning in het bandstoten, maar die zege was enkel nog goed voor de tabellen. Bochum, dat de wedstrijd met 4-2 won, toonde zich in de finale met 4-2 sterker dan het Franse Ronchin.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig