Door een brand aan een hoogspanningscabine in Zwijndrecht was de stroom zondagavond uitgevallen in Zwijndrecht, Burcht, Linkeroever en een deel van Melsele. Om iets voor 19 uur is de normale situatie weer hersteld, meldt de brandweer.

De Antwerpse brandweer werd om iets voor 17 uur opgeroepen voor een brand in een hoogspanningscabine op de Antwerpsesteenweg in Burcht. De hulpdiensten hadden grote moeite om de brand te blussen en de hulp werd ingeroepen van netbeheerder Eandis. De operationele fase van het rampenplan was ingegaan. Ondertussen is de brand geblust.

Door de stroompanne werden duizenden gezinnen getroffen. Ook de trams van De Lijn stonden stil. De vervoersmaatschappij zette pendelbussen in voor de gestrande reizigers. Het treinverkeer tussen Sint-Niklaas en Antwerpen-Berchem ondervond een tijdlang hinder, er hebben voor een half uur geen treinen gereden tussen beide stations. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel. De treinen vanuit Gent reden daardoor tijdelijk niet door tot Antwerpen, maar werden beperkt tot Sint-Niklaas. En de treinen vanuit Antwerpen werden omgeleid via Mechelen en Dendermonde”, zegt woordvoerder Thomas Baeken.

Maar rond 17.50 uur is het treinverkeer weer kunnen hernemen. “Er zijn wel nog gevolgvertragingen, die variëren van 15 tot 30 minuten”, zegt Baeken. “We denken dat er nog tot 19 uur zullen zijn.”

“Er is een probleem ontstaan met een kabel aan het transformatorenstation in Burcht”, zegt woordvoerder van Eandis Jean-Pierre Blomme. “Door een kortsluiting is brand ontstaan. Linkeroever, Zwijndrecht, Burcht en een deel van Melsele zaten zonder stroom.”

De brandweer liet om iets voor 19 uur weten dat er op de getroffen plaatsen opnieuw stroom is. “Alle secundaire oproepen zijn afgehandeld, we beëindigen de communicatie over dit incident”, laten de hulpdiensten weten.

Wie meer info wil over waar de stroompanne precies plaatsvindt, kan terecht op de website van Eandis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig