Tv-anker presenteert nieuws van auto-ongeval waarbij haar man is omgekomen
Foto: ibc

Een tv-presentatrice heeft het nieuws van een auto-ongeval live op antenne gebracht, terwijl ze wist dat haar echtgenoot was omgekomen in het ongeval. Ze bleef daarna nog tien minuten lang het andere nieuws brengen, zonder ook maar iets te laten merken aan de kijkers. De 28-jarige journaliste kreeg lof voor haar koelbloedigheid en professionalisme.

Supreet Kaur, presentatrice van het nieuws bij de nieuwszender IBC24 in de Indiase deelstaat Chhattisgarh, berichtte zaterdag in het ochtendbulletin over een auto-ongeval waarbij drie mensen waren omgekomen. Vervolgens schakelde de regie naar de reporter ter plaatse over voor meer uitleg.

Hoewel de identiteit van de slachtoffers op dat ogenblik nog niet bekend was, besefte Kaur meteen dat haar man bij de slachtoffers was, want hij nam die weg met een auto zoals nu verongelukt was, zo berichtten IBC24 en andere nationale media in India.

Het nieuwsanker kreeg haar klop pas, toen ze tien minuten later de studio buitenwandelde, nadat ze het hele bulletin had afgewerkt, zo vertelden haar collega’s aan The Hindustan Times.

‘IBC24 prijst Supreet Kaur voor haar moed en koelbloedigheid’, zo berichtte de omroep in een later bulletin. ‘En IBC betuigt zijn deelneming in het verdriet dat Supreet Kaur en haar familie treft.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig