Gorka Izagirre zegeviert op Klasika Pimavera in eigen land

Gorka Izagirre heeft de Klasika Primavera de Amorebieta (Spa/1.1) gewonnen. De Spanjaard van Movistar toonde zich na 171,5 km de sterkste en haalde het met zes seconden voorsprong op de Colombiaan Wilmar Paredes (Manzana Postobon) en de Portugees Rui Vinhas (W52/FC Porto).

De wedstrijd werd gekleurd door een vroege vlucht met vijf renners: Fernando Orjuela (Manzana Postobon), Daniel Lopez (Burgos-BH), Angel Rebodillo (W52-FC Porto), Jose Carlos Nuñez Sanchez (Dare Viator Partizan) en Julio Alberto Amores (Inteja Dominican). Maximaal fietsten ze 4:30 voorsprong bij elkaar op een peloton dat geleid werd door Movistar.

In de afdaling van de Montecalvo, na de eerste beklimming op het lokale circuit, volgde een hergroepering waarna een nieuwe ontsnapping op poten werd gezet bij de tweede beklimming met Izagirre (Movistar) Wilmar Paredes (Manzana Postobón), Rui Vinhas (W52-FC Porto), Salva Guardiola (Team Ukyo), Óscar Pujol (Team Ukyo), Nick Schultz (Caja Rural - Seguros RGA), Ibai Salas (Burgos BH) en Garikoitz Bravo (Euskadi Basque Country Murias Taldea).

Op de slotklim versnelde Izagirre en hield hij stand met een kleine voorsprong op zijn medevluchters. Hij volgt op de erelijst Giovanni Visconti op. Het was van 2014 geleden dat de Spanjaard nog eens mocht juichen. Toen won hij de Prueba Villafranca-Ordiziako Klasika (1.1), net zoals in 2012 en 2010.

Uitslag:

1. Gorka Izagirre (Spa)

2. Wilmar Paredes (Col) op 6”

3. Rui Vinhas (Por) z.t.

4. Salvador Guardiola (Spa)

5. Oscar Pujol (Spa)

6. Nick Schultz (Aus)

7. Ibai Salas (Spa)

8. Garikoitz Bravo (Spa)

9. Eduard Prades (Spa) op 21”

10. Jesus Herrada (Spa)