De Belgische futsalploeg heeft zondag in Kiev in zijn tweede wedstrijd op het laatste kwalificatietoernooi voor het EK in 2018 in Slovenië een zware 1-6 nederlaag geleden tegen Kroatië. Zaterdag verloren de futsalduivels hun eerste partij met 1-0 van Oekraïne.

Suton (4.), Novak (10.), Marinovic (12.) en Grcic (15.) zetten de Belgen al snel op een vierdubbele achterstand. Adnane (19.) kon vlak voor rust milderen tot 1-4. Na de pauze diepten Marinovic (24.) en Matosevic (36.) de score nog verder uit. Kroatië won zijn eerste groepswedstrijd ook al met 4-0 van Montenegro. Later zondag (15u00) spelen ook Oekraïne en Montenegro hun tweede partij in de groep.

In de stand in groep C gaat Kroatië soeverein aan de leiding met zes punten, voor Oekraïne (3 uit 3), Montenegro (0 uit 3) en België (0 uit 6).

Dinsdag (om 15u00) wacht de laatste groepswedstrijd voor de Belgen tegen Montenegro. De zeven groepswinnaars van de verschillende hoofdrondes plaatsen zich voor de eindronde. De zeven runners-up en één beste derde werken play-offs af voor de vier resterende EK-tickets.