Het verkeer op de E40 ondervindt zondagmiddag grote hinder richting kust als gevolg van een reeks ongevallen. Bestuurders zullen daardoor rekening moeten houden met een reistijd van twee uur tussen Brussel en Oostende, zo waarschuwt het Vlaams Verkeerscentrum.

‘Er hebben zich in de voormiddag vijf ongevallen voorgedaan op de E40 richting kust. De meeste daarvan gebeurden op de linkerrijstrook’, zo zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

Rond 12.30 uur waren vier van de vijf ongevallen wel al afgehandeld. Enkel het ongeval in Drongen zorgt nog voor hinder. Twee van de drie rijstroken zijn er versperd, waardoor er moet worden aangeschoven vanaf Merelbeke.

‘De mensen die naar de kust rijden, moeten dus rekening houden met vertragingen. Voor de rit tussen Brussel en Oostende moeten ze ongeveer twee uur uittrekken’, aldus Bruyninckx. ‘Bovendien is er ook hinder op een van de alternatieve wegen, namelijk op de E34 tussen Antwerpen en Knokke. Daar zijn er vertragingen tot dertig minuten door de aangekondigde werkzaamheden ter hoogte van Kemzeke.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig