Boris Johnson schrapt reis naar Moskou: ‘Andere prioriteiten’
Boris Johnson. Foto: EPA

De Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson ziet af van een bezoek aan Rusland dat voor 10 april gepland stond. Johnson heeft naar eigen zeggen ‘andere prioriteiten’ na de gifgasaanval en de daaropvolgende raketaanvallen van de Verenigde Staten op een Syrische luchtmachtbasis.

‘De ontwikkelingen in Syrië hebben de situatie fundamenteel veranderd’, verklaarde minister van Buitenlandse Zaken Johnson in een persmededeling. ‘Mijn prioriteit is nu om de communicatie met de VS en andere te onderhouden in de aanloop naar de G7 op 10 en 11 april.’

‘Daarbij moet een gecoördineerde internationale steun worden opgebouwd voor een staakt-het-vuren in Syrië en moeten de politieke gesprekken een versnelling hoger geschakeld worden’, aldus Johnson nog.

De Britse Buitenlandminister, die erom bekendstaat geen blad voor de mond te nemen, was vorige week nog één van de drijvende krachten achter een ontwerpresolutie in de VN-Veiligheidsraad die de gifgasaanval in Syrië moest veroordelen, zonder evenwel verantwoordelijken te noemen. Rusland verzette zich daar echter tegen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig