Acht arrestaties in Sint-Petersburg en Moskou
Foto: AFP

De Russische politie heeft donderdag acht mannen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de bomaanslag op de metro in Sint-Petersburg. Zes verdachten werden in Sint-Petersburg aangehouden, twee in Moskou. Dat deelde de onderzoekscommissie mee.

Bij de huiszoeking van hun woningen werd een bom in beslag genomen, die veel gelijkenis vertoont met de bom die in een metrostation in Sint-Petersburg werd gevonden. De speurders troffen ook wapens en munitie aan, meldt het persbureau Interfax.

Bij de aanslag in de metro van de handelsmetropool aan de Oostzee werden maandag 14 mensen gedood en een vijftigtal verwond.

Inmiddels hebben duizenden mensen in Moskou gevolg gegeven aan een oproep van de regering om op het Rode Plein te demonstreren tegen de terreur. ‘We zijn solidair met Sint-Petersburg’, riep een demonstrant in de buurt van het Kremlin. Op de achtergrond luidden de kerkklokken, waar het anders stil is op het plein.

Veel oudere mensen kwamen naar de vredesmars in Moskou. Ze droegen Russische vlaggen en rode anjers als teken van solidariteit. De krant Kommersant schreef woensdag dat het Kremlin de demonstratie had georganiseerd, waaraan ook politici van alle partijen zouden deelnemen.