Twee Vlamingen komen om bij crash met sportvliegtuigje in Franse Alpen
Foto: Le messager
Donderdagnamiddag kwamen twee Vlamingen om het leven bij een vliegtuigongeval in het Franse Megève. De twee slachtoffers, die deel uitmaakten van een grotere groep toeristen, zouden 47 en 60 jaar geweest zijn.

Volgens de eerste vaststellingen liep het donderdagmiddag rond 16.30 uur fout toen de twee inzittenden van het ULM-sportvliegtuigje de landing hadden ingezet. Het vliegtuig kwam niet op de landingsbaan terecht, maar in de bomen, waarna het vuur vatte. De brandweer en de hulpdiensten van Chamonix kwamen ter plaatse, maar hulp mocht niet meer baten, aldus de krant Le Messager. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend.

De twee slachtoffers zijn Vlamingen. Ze zouden deel hebben uitgemaakt van een vriendengroep die samen op reis was in de Franse Alpen. De vrienden van de twee krijgen momenteel bijstand in het gemeentehuis van Megève.

Op dit moment zijn er agenten, brandweermannen en leden van het forensisch identificatieteam ter plaatse. Zij zullen tot het donker wordt aan de slag blijven. Alle activiteiten op de landingsstrip werden gestaakt. Het vuur is intussen gedoofd.

 

 

Megève is een gemeente in het Franse departement Haut-Savoie en ligt in de Franse Alpen, niet ver van de Mont Blanc en dichtbij de grens met Zwitserland en Italië.

Twee Vlamingen komen om bij crash met sportvliegtuigje in Franse Alpen
Foto: google maps

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig