Debutant Thomas Pieters faalt op laatste hole na verrassend sterke start op Masters golf
Foto: Photo News

Tijdens de eerste tien holes van de openingsdag van de Masters was de 25-jarige Thomas Pieters outstanding en stond hij zelfs lange tijd aan de leiding. Maar na een en mindere passage op Amen Corner en een double op het 18de hole eindigde hij uiteindelijk in level par.

Om precies 15.39 uur Belgische tijd sloeg het nummer 35 van de wereldranglijst zijn eerste drive. Vader Jaak, moeder Véronique, zus/manager Lieselotte en vriendin Eva zagen – samen met de 35.000 toeschouwers – dat Thomas geen last had van de zenuwen. Dat vertaalde zich in een sublieme front nine, de eerste negen holes. Na zijn eerste birdie op hole 2 behield Pieters het momentum met een back-to-back birdie op hole 4 en 5. Meteen voerde hij het deelnemersveld aan met -3. Na 10 holes telde het nummer vier van de Spelen in Rio met -5 drie slagen minder dan de achtervolgers. Daardoor steeg ook de waarde van Pieters op de goksites, onze landgenoot sloop zelfs de top 10 van winnaars binnen.

Maar op Amen Corner (green van hole 11, hole 12 en afslag van hole 13) kreeg Pieters het moeilijk. Op hole 11 – volgens Nicolas Colsaerts de moeilijkste hole van het parcours – incasseerde Pieters zijn eerste bogey, gevolgd door een double bogey op de korte par 3. Weg voorsprong en weg beste debuutronde ooit. 

Na zijn tweede bogey op hole 15 hervond Thomas Pieters het ritme met een birdie. De dag eindigde in mineur met opnieuw een double bogey op de ­slothole. Toch was iedereen het er over eens dat Pieters een sterk debuut had gemaakt.

Pieters maakte ondermeer indruk met deze mooie slag op de achtste hole:

 

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig