Weer varkens geslacht in Tielt
De voorbije weken vond er protest plaats aan het slachthuis. Foto: BELGA

In het slachthuis in Tielt zijn de activiteiten zoals aangekondigd gedeeltelijk hervat nadat Vlaams minister Ben Weyts het slachthuis twee weken geleden had gesloten.

Vlaams minister van Dierenwelzijn sloot het slachthuis nadat Animal Rights undercover beelden van dierenmishandeling had verspreid. Een herwerkte versie van eerdere actieplannen werd goedgekeurd door Weyts en daarom mochten er weer varkens geslacht worden.

‘Het duurt wel enkele dagen vooraleer alles opgestart is. Het spreekt voor zich dat mensen die versnijden, niet aan de slag kunnen zolang er niet geslacht wordt’, duidt Marnik Willaert van ACV Voeding en Diensten. ‘Maar de directie heeft ons woensdag gemeld dat de komende dagen alle activiteiten hervat zullen worden.’

Het bedrijf heeft het personeel ook op de hoogte gebracht over het actieplan, de maatregelen en de doorlichting. ‘Ook wij vinden dat er geen wantoestanden meer mogen gebeuren en dat het welzijn van de dieren voorop moet staan. Dit mag niemand ooit normaal vinden.’

Er is ook een nultolerantie ten opzichte van het personeel. ‘Maar nieuw is dat niet. Nultolerantie was voordien al het principe’, aldus Willaert.

Meldingen van protest waren er donderdag niet. Het personeel kon zonder problemen terug aan de slag.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in