Kwinten Tas is nieuwe bondscoach van skeeleraars
Archiefbeeld Foto: Twitter

Kwinten Tas is de nieuwe bondscoach van de Belgische skeeleraars. Tas is de opvolger van Suzanne van Praet, die de functie een seizoen heeft bekleed.

Van Praet heeft het te druk met haar werk als docente. Waarschijnlijk heeft zij nog wel tijd om de junioren te begeleiden, laat een woordvoerder van de Vlaamse Rollerbond weten.

De uit Zandvoorde bij Oostende afkomstige Tas is de oudere broer van Sandrine Tas, de beste Belgische skater bij de vrouwen. Het bondscoachschap in het Belgische skeeleren is een onbetaalde functie. Na Frank Fiers en Van Praet is Tas de derde bondscoach in drie jaar.

De Rollerbond maakte daarnaast bekend dat vier skaters worden afgevaardigd naar de World Games, die van 20 tot en met 30 juli in de Poolse stad Wroclaw worden gehouden. Het zijn Bart Swings, Sandrine Tas, Anke Vos en Stien Vanhoutte. Laatstgenoemde zal alleen op de weg in actie komen, de eerste drie werken zowel het programma op de baan als op de weg af.

De selectie is gebaseerd op de resultaten tijdens de wereldkampioenschappen van vorig jaar in Nanjing. Swings, die in China niet meedeed, is op grond van zijn prestaties in het verleden gekozen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig