BMC verwacht Michael Schär terug in Luik-Bastenaken-Luik
Foto: BELGA

Michael Schär herstelt voorspoedig van de breuken die hij begin maart opliep bij een val in Parijs-Nice. Volgens zijn team BMC kan de Zwitserse renner mikken op een comeback in Luik-Bastenaken-Luik (op 23 april).

Schär liep bij een val in de openingsetappe van Parijs-Nice breuken op aan het sleutelbeen en de heup. “Hij is gelukkig beter hersteld dan we hadden verwacht”, legt ploegdokter Max Testa donderdag uit. “Dat heeft deels te maken met het feit dat hij jong en fit is, en ook omdat het om niet-verplaatste breuken ging. Sinds vorige week fietst hij zonder pijn. Het gevoel is goed maar we hoeden ons ervoor dat hij nu nog niet te zwaar traint.”

Volgens de BMC-arts heeft Schär zes tot acht weken nodig om helemaal te herstellen. “De volgende twee weken blijven we hem van dichtbij opvolgen. Waarschijnlijk zal Michael klaar zijn om te koersen in Luik-Bastenaken-Luik.”

De 30-jarige Zwitser, die bij BMC een nauwe band met Greg Van Avermaet heeft, hoopt “zo snel mogelijk competitief te zijn”. “Ik heb geen pijn meer en kan opnieuw lang trainen aan een hoge intensiteit. Ik heb er vertrouwen in dat ik weer kan koersen tijdens de Ardennenklassiekers. Ik zou heel graag nog een klassieker rijden dit jaar voor we het volgende deel van het seizoen aansnijden.”