Fietsleasing is in opmars
Fietsen naar het werk kan nu ook in leasing. Foto: Jimmy Kets

De Limburgse investeringsmaatschappij LRM investeert 250.000 euro in Team Cyclis, een leasemaatschappij voor fietsen.

Team Cyclis is een pionier in fietsleasing. Het gaat erom dat bedrijven hun werknemers de mogelijkheid bieden een deel van hun mobiliteitsbudget te gebruiken voor het leasen van een bedrijfsfiets. Het kan gaan om elektrische fietsen, maar ook om gewone stads- of racefietsen en zelfs mountainbikes.

Steeds meer bedrijven nemen fietsleasing op als onderdeel van een cafetariaplan of als variabele verloning, zegt Joep Kempen, de ceo van Team Cyclis.

‘De wegen slibben dicht en de mobiliteitsuitdagingen zijn enorm. De elektrische fiets maakt dat steeds meer mensen de fiets als alternatief zien voor de wagen in het woon-werkverkeer. Als je weet dat er in België ongeveer 800.000 salariswagens rondrijden, weet je dat er veel potentieel is voor de salarisfiets. Dat deze vorm van leasing fiscaalvriendelijk is voor zowel werknemers als voor de bedrijven, zorgt ervoor dat fietsleasing nu echt aan het doorbreken is.’

Door het groeiend succes moet Team Cyclis voortdurend investeren in bijkomende fietsen. Waar het bedrijf een jaar geleden zo’n 175 fietsen onder contract had, is dat aantal ondertussen opgelopen tot bijna 700.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig