Spit en Olyslaegers maken kans op Fintro Literatuurprijs
Foto: Photo News

‘Het Smelt’ van Lize Spit en ‘Wil’ van Jeroen Olyslaegers hebben de shortlist gehaald van de Fintro Literatuurprijs, de vroegere Gouden Boekenuil.

Naast de Vlamingen Spit en Olyslaegers maken ook Nederlanders Richard Hemker (Hoogmoed), Martin Michael Driessen (Rivieren) en Donald Niedekker (Oksana) nog kans op de literatuurprijs.

Op de longlist stonden bij de twintig namen vier Vlamingen. Dat betekent dat David ­Nolens (De waan van Cotard) en Stefan Hertmans (De bekeerlinge) de shortlist niet hebben gehaald.

Spit en Olyslaegers maken kans op Fintro Literatuurprijs

Met de vijf titels van de shortlist gaat ook de lezersjury aan de slag. De auteur van het winnende boek wordt bekroond met 25.000 euro en een kunstwerk van Nick Ervinck. De Prijs van de Lezersjury levert 2.500 euro op.

Op 14 mei wordt de winnaar bekendgemaakt. De Fintro Literatuurprijs is de belangrijkste Belgische literatuurprijs. In totaal werden dit jaar 425 boeken ingezonden.

Vorig jaar won Hagar Peeters de Prijs van de Vakjury met Malva en P. F. Thomése de Prijs van de Lezersjury Smet De onderwaterzwemmer.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig